За труда – заслужена награда

На 05.03.2020г в кабинета на Директора на СУ „Иван Вазов“ тържествено бяха връчени грамоти за отлично представяне на Областния кръг на олимпиадата по български език и литература. Малките участници бяха много развълнувани от тази среща. За тях е и радост, и гордост да са наградени за сериозния труд, който са положили.

Учениците от V клас за първи път участват в олимпиадата по български език и литература и мериха сили с най-добрите в областта.Техните високи резултати показват отлична подготовка и изградени умения за създаване на трансформиращ преразказ, както и добра езикова грамотност. Много добре се представиха Цветина Данчева от Va, Цветина Иванова Vг, Александър Ченков Vг, Стела Петрова Vж, Антония Цветанова Vж, Мелинда Христова Vе, Паула Симеонова Vб и Сияна Станкова Vб.

Марина Боева от Vб клас е с резултат 27т., близък до максималния,  и заслужено се радва на похвала и признание.

Отличени бяха и учениците от VI клас – Елизабет Атанасова VIб, Неда Терзиева VIб, Калин Кирилов VIа, Калина Василева VIд, които трябваше да преразкажат разказа „Седефеното копче“ от Калина Малина. Тази задача изисква умения за разчитане, тълкуване и осмисляне на художествения текст и добра езикова култура.

Елизабет Атанасова от VIб клас получи 26 точки, а резултатът на всички участници в олимпиадата е между 22 и 27 точки.

Директорът, г-н Митев, награди учениците с грамоти за постигнатите резултати и достойното представяне и им пожела нови успехи не само по литература, но и в други области, да бъдат здрави и все така четящи и творящи.

Ивелина Танева

Back to top button