Второкласници отбелязаха Деня на бащата

Денят на бащата е световен празник, който се празнува по различно време в различните държави. Учениците от 2б клас решиха да го отбележат на 31 май.

В уречения ден и час класната стая се изпълни с ученици и техните бащи. Децата влязоха с весела усмивка, защото знаеха, че в класа им винаги се случва нещо забавно, а бащите в началото бяха притеснени и плахи. Но само в началото. След това един учебен час мина като насън. Всички участваха в отбори, свързани с основните учебни предмети, изучавани през учебната година – „Аз съм българче“, „Обичам България“, „Велики математици“, „За животните с любов“, „Бързи и смели“, „Сръчни ръце“, „При нас е весело“.

Всички татковци рецитираха стихове, решаваха задачи, сглобяваха ракети от хартия, играха българско хоро, пяха песни, подскачаха и клякаха с дете на ръце и какво ли още не. Постепенно усмивките се увеличаваха и накрая всички се забавляваха от сърце.

За смелостта и знанията всеки участник получи специално изработен медал, а жури от ученици гласуваше, за да оцени и поощри татковците.

Импровизираният празник, посветен и на успешното завършване на учебната година, както подобава на подобно тържество, завърши с торта, украсена с две свещички, символ на двете години в училище, и ярки фойерверки.

Класният ръководител на прекрасния 2б клас – г-жа Евелина Ницова, благодари на г-жа Китева и г-жа Евтимова за съдействието при организацията на празника, на всички деца и техните родители за помощта и ентусиазма през учебната 2012/2013 година и им пожелава щастливо лято.

denb3

denb4

Back to top button