Второкласник съм наесен, първи клас ми беше лесен!

Има много вълнуващи мигове в училище. Завършването на първи клас е специален и емоционален момент, както за учениците, така и за техните учители и родители. На 31.05.2017 г. Iа, Iб, Iг, Iе клас  и техните учители Стефанова, Ненчева, Лишкова, Тодорова, Драганова, Иванова, Георгиева, Николова и Антонова- нашият музикален педагог, успешно приключиха своята първа учебна година. За последен път през тази учебна година учениците влязоха в празнично украсените класни стаи.

Първолаците от четирите паралелки проведоха открит урок пред близките си. По забавен начин, на презентация, с помощта на интерактивната дъска, учениците се потопиха в света на българския език и в сладкодумните страници на читанката. Доказаха, че математиката е лесна и много интересна. В този вълнуващ последен учебен час първолаците показаха, че могат да четат, че знаят някои правописни правила, че могат да смятат до 100, че се стараят да мислят творчески и логически, че знаят за България, за родния град, за празниците на нашия народ. Малките ученици се превъплатиха в герои от изучени произведения и успяха да трогнат своите родители и учители с изпълненията си. Зарадваха родителите си с много песни, стихове, танци и най-вече с усвоените знания.

На презентацията всеки първолак намери своето място под мотото „Нашият клас е чудесен, в целия град е известен.“ – „Победители- математици“, „В спортните битки най-добри“,  „Таланти в действие – танцьори, певци, художници“. На слайдовете се откроиха и незабравими и вълнуващи мигове през учебната година – „Споделен час по математикаМатематика, ура!“, „Вече можем да четем и пишем“, „Всичко първо е красиво“, „Нашият задружен клас“

С цветя и усмивки първолаците и техните родители изпратиха учебната година.
 Получиха своите удостоверения, а много от тях заслужиха и грамоти за отличен успех и старание. За труда, който положиха учениците от първи клас, бяха наградени с медали и емблеми „Отличник“. Бяха почерпени от родителите си с лакомство, което символизираше техния труд – пчелица с шестица. В 1е клас на края на урока- тържество имаше вкусна торта за децата с надпис „Сбогом, първи клас!“

Учениците от 1е клас се сбогуваха с тяхната съученичка Ерика, която отива в Испания. На раздяла децата ѝ подариха колаж със снимки на класа през учебната година и символично сърце – кутийка, в която на цветни листчета всяко дете беше написало пожелание за нея. И учениците от 1а клас направиха символична изненада на своя съученик Даниел, който ще учи във втори клас в град София, където живее семейството му. Топката, която получи е с имената на всички деца, които заедно му казаха и написаха: „Обичаме те! Успех!“

В папката с документи имаше и списък „Да се подготвим за втори клас!“, както и препоръчителна литература за втори клас. В последните дни на учебната година в Регионална библиотека – гр. Плевен на тържествена церемония връчиха читателски карти на най-малките ученици. Те изгледаха детско филмче какво се прави в библиотеката, участваха активно при отговаряне на гатанки, при четене на приказки.

С това доказаха, че могат да са добри читатели. Ще имат една весела ваканция и ще приключенстват по страниците на книгите.

Учителите поздравиха своите възпитаници за успешното завършване на първи клас, пожелаха им още много успехи по пътя на познанието и да вървят напред с присъщата на всяко дете любознателност.

Честито успешно завършване на първи клас!

 Нека пожелаем на бъдещите второкласници много здраве, късмет, сили и на есен да дойдат отново в училище!

Ваканция, здравей!

Back to top button