Втори урок по програмата „Джуниър Ачийвмънт”


На 26 ноември учениците от 4б клас проведоха второто си занимание по програмата „Джуниър Ачийвмънт”, по която те работят от началото на учебната година. Задачата този път бе за 40 минути да се запознаят с двата метода за производство на сладкарски изделия – индивидуален и поточна линия. Усвоеното приложиха в забавни игри, свързани с изработването на понички. Часът мина забавно, емоционално и неусетно. В края му децата сами стигнаха до извода кое производство е по-ефективно и как да се съобразяват с нуждите на обществото. Те научиха и как да разпознават качествения и дефектния продукт.
Съобразявайки се с препоръките на създателите на програмата, класната ръководителка Евелина Ницова бе поканила и т. нар. доброволец – Яна Цветкова, управител на сладкарница „Оne”, за да насърчи „работниците”, да сподели личен опит. Производственият процес в класната стая естествено беше виртуален, но пастите, с които доброволецът зарадва децата в края на учебния час – истински.
В голямото междучасие учениците направиха бързо проучване сред връстниците си за евентуално бъдещо производство. Резултатите от анкетата показаха предпочитание към понички с шоколадов пълнеж. Последното задължение, което децата с удоволствие и лекота изпълниха, беше анализ на резултатите и онагледяването им в диаграма.
Работата на учениците и тяхната класна ръководителка по програмата”Джуниър” продължава, за да подготвят своя трети урок по предприемачество и придобиване на бизнес умения. А в каква сфера ще бъдат те, ще информираме своевременно.

Back to top button