Всичките награди са наши

Училище “Иван Вазов” бе най-често споменаваното име на 24 ноември в Арт клуба на ДТ ”Иван Радоев”, където бяха връчени наградите на победителите в конкурса по повод 160-годишнината от рождението на Вазов, организиран от сдружение”Артилерия”.

И има защо – съвсем очаквано училището ни взе първа награда за кът на тема ”Да обичаш мястото, където си се родил”. Журито под председателството на Илко Иларионов, директор на Драматичния театър, призна, че кътът на Вазов, подреден в нашето училище, няма конкуренция. Той впечатлява, според него, с това, че е изработен с много любов от учениците, че е пъстър, събрал различни изкуства. Наградата за екипа, работил по проекта под ръководството на Галина Генкова, преподавател по български език, и в партньорство с Биляна Ангелова, преподавател по история, Росица Симова и Клаудия Черакчиева – преподаватели по изобразително изкуство, бе посещение на театралната постановка „Стая 304”.

Първите три места във втората категория – стихотворение, посветено на Родината, дойдоха отново в нашето училище. Иван Галинов от 4б с класен ръководител Евелина Ницова бе отличен за най-добър поет сред 100 автори. По мнението на Иванка Ватева, председател на журито в тази категория и главен редактор на в-к ”Посредник”, стихотворението на малчугана се откроява сред всичките и журито без колебания го определя като най-добро. Второто място е за Любомир Бочев от 6а с преподавател по бълг. език и литература Циклама Иванова, а третото е за Цветан Маринов от 3б. Негов класен ръководител е Станка Ненчева. Отличените получиха грамоти и съответно по 30, 20 и 10 лева. Поощрителни награди взеха Йоана Добрева от 5б и Айлин Потурлиева от 5б. Любопитното е, че още много ученици от нашето училище бяха номинирани като много добри поети – Християн Тинев и Габриела Иванова от 3б, Красимир Великов и Михаела Милева от 4б, Мартин Георгиев и Росен Банзаров от 5а, Мартина Димитрова и Кристина Пеева от 5б, Кристина Великова , Емил Гецов, Александър Цонев и Яна Василева от 6а, Вивиана Ламбиева от 6б. Специална награда получи и преподавателката Евелина Ницова заради впечатляващите успехи на своите ученици творци.

Конкурсът е още един повод да кажем, че се гордеем със своите ученици, които имат амбицията да са сред най-добрите и ежедневно ни го доказват. Пожелаваме им собствен почерк и творчески приключения с магията на словото. Честито!

 

Back to top button