Време за равносметка, време за похвали, време за награди

Как лети времето! Кога започна учебната година, а ето че вече е към края си! За учениците от 2б клас тази година бе изпълнена с учене, забавление и участие в много интересни проекти. Ето и резултатите, които те искат да споделят.

В средата на месец май те проведоха кулинарен търг по всички правила за осъществяването. Родителите на децата се включиха с много ентусиазъм и фантазия и приготвиха чудесни кулинарни изкушения. Учениците, от своя страна, разиграха продажбата им, като наддаваха определени суми. В края на търга всеки си тръгна със закупената стока, а събраните пари решиха да използват за закупуване на ваканционна книжка, с която ще се забавляват през предстоящата лятна ваканция.

 

Изминалата седмица (14-18 май) класната стая на 2б клас се превърна в импровизирана пощенска кутия за получаване на награди.

 

За участието в „Читателска щафета 3 мини“ всеки един от учениците получи специална колекционерска значка, а проявилите творчество – и книги от поредицата за Хенри, Бийзъс и Рамона. Ето и част от поздравителния адрес, отправен от г-жа Валентина Стоева, главен редактор в „Детски книги“ на издателство „ Милениум“:

„Скъпа г-жо Ницова,
Моля, предайте поздравите ни на младите щафетници и им изкажете искреното ни възхищение от техния подвиг. Да прочетеш дори една книга според нас е успех, а какво остава за 3-4 или повече. Те наистина доказаха, че са невероятни читатели и ние сме щастливи, че ги познаваме, макар и задочно. Техните невероятни рисунки, читателски дневници и къщички спечелиха възхищението не само на екипа ни, но и на всички гости в Столична библиотека по време на заключителното ни събитие, както и на посетителите на сайта ни.

Благодарим за усилията ви да възпитавате любов към книгите и четенето сред своите ученици и ви благодарим, че ни подадохте ръка в нашето начинание.“

И радостите не спират дотук. Пристигна и специална пратка от „Джуниър Ачийвмънт България“ с грамота за отлично представяне на класа в бизнес предизвикателството „Идеите на малките в действие”.

За печелившата и възпитателна идея да се събират разделно отпадъците още в класната стая учениците получиха дарение от ЕКОПАК – умален модел на контейнерите, и от есента започват да реализират идеята си.

Класният ръководител на чудесните ученици от 2б клас благодари на своите възпитаници и техните родители за ентусиазма и подкрепата през цялата учебна година, защото идеи без реализация са само идеи.

 

2b 2

2b 3

2b 4

2b 5

Back to top button