Вдъхновяваща среща с президента на Република България

Вдъхновяваща среща на екипа на училищния вестник с президента на Република България Румен Радев при посещението в Плевен.

На 18-ти януари 2023 година ние – ученици от осми, единайсети и дванайсети клас на СУ „Иван Вазов“, присъствахме на откриването на Изнесен комплекс за авиационно образование на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“. Специален гост бе държавният глава Румен Радев. Той бе посрещнат с почетен строй от курсанти пред погледа на преподаватели и военнослужещи от ВВВУ, студенти, ученици и общественици.

На събитието бяха още кметът на община Плевен – Георг Спартански, заместник-министърът на отбраната – Теодора Генчовка, заместник-началникът на отбраната – генерал-лейтенант Цанко Стойков, областният управител на Плевен – Иван Петков, кметът на община Русе – Пенчо Милков и други.

След церемонията по откриване и освещаване на новия комплекс, президентът връчи свидетелствата за летателна правоспособност на курсантите от 011-о класно отделение, специализация „Летец-пилот“. Веднага след това бе предвидена цялостна обиколка на учебното заведение, а непосредствено след нея се проведе и дискусия на курсанти, студенти и ученици с президента.

Ние от екипа на училищния вестник имахме честта да присъстваме на нея като представители на институцията. Всеки един от участниците имаше възможността да зададе въпроси към държавния глава, а той отговори изчерпателно на всички. От редколегията ни своите въпроси отправиха Яна Яворова (8а клас) и Божидара Павлова (11в клас), а Марта Милева (8а клас) имаше специалната задача да подари на президента последния брой на вестника.

Повече за срещата и дискусията с държавния глава Румен Радев очаквайте в следващия брой на нашия вестник.

Редакционният екип на „В@з Буки Веди“

Back to top button