Възпитаници на СОУ “Иван Вазов” даряват радост

Наближаващата Коледа разтваря сърцата на хората, раждат се идеи за правене на добро, за даряване, за помагане особено на онези, които се нуждаят от искрено протегната ръка. Инициативата този път идва от 11 б клас от плевенското СОУ „Иван Вазов“. photo_verybig_639199Момчетата и момичетата в класа подемат преди седмица благотворителна акция, към която вече са съпричастни всички – от най-малките до най-големите ученици, родителите им и преподаватели.
Учениците сами популяризират идеята си по различни начини – в социалната мрежа, в училищния сайт, чрез рекламни материали „Родени сме еднакви, но растем различни“, провеждат срещи с всички паралелки в училището. Възпитаниците на СОУ „Иван Вазов“ искат да помогнат да малчуганите от Дома за медико-социални грижи в Плевен, познат повече като Дом майка и дете. В него се отглеждат от новородени до 3-годишни деца без родители. Събират се дрешки, книги с приказки, играчки и парични средства, с които ще закупят най-необходимото за децата. Детайлите са уточнени с ръководството на Дома и в началото на следващата седмица ще бъде срещата за предаване на дарението.
Отделно от това, учениците от 5, 6, 7 и 8а клас, под ръководството на преподавателите по изобразително изкуство Росица Симова и Клаудия Черакчиева изработиха коледни и новогодишни картички, като част от материалите са осигурени от БЧК. Децата са много изобретателни в стремежа си чрез създадената от тях красота да дарят радост, надежда, усмивки и бъдеще на други деца, да са полезни. Във фоайето на училището е отворен благотворителен базар, където са изложени пред ученици и родители картичките.
path_29399Кремена Мишел и Яница Маджарова са две усмихнати и лъчезарни момичета от XI б. Поканихме ги, за да докажем още веднъж, че младите хора не бива да се слагат под един знаменател – на изгубеното поколение. Защото за всички нас има шанс да се случи нещо добро, след като момичета и момчета като тях работят заедно в името на това да правят другите щастливи. Защо са започнали акцията, както и всички подробности около нея чуйте в звуковия файл.
Благотворителната акция в СОУ „Иван Вазов“ ще продължи до 20 декември, понеделник. Тогава учениците от 11 б ще съберат и отчетат средствата и ще купят подаръците за децата от Дома за медико-социални грижи. А на следващия ден, 21 декември, единадесетокласниците ще отидат да дарят събраното и планират да изкарат целия ден с малчуганите без родители. Искаме да сме честни, затова в училищния електронен вестник на адрес suivanvazov.com ще бъде написано кой какво, как и защо е дал за кампанията, казват още Яница и Кремена.

Източник: Darik News

Back to top button