Вазовци – винаги победители

На 16 май в СОУ„Иван Вазов“ се състоя награждаването на победителите от общоградския литературен конкурс „Таланти в действие“.
Творческата надпревара се организира за поредна година от СОУ„Иван Вазов“ и Дружество на писателите- Плевен. Тя е посветена на патронния празник на училището и Деня на славянската писменост и култура. Според регламента в конкурса можеха да се включат всички ученици от 1 до 12 клас. Участниците бяха разделени в три възрастови групи: 1-4 клас, 5-7 клас и 8-12 клас. Темата беше свободна, а творбите можеха да бъдат под формата на стихотворение или разказ, а най-големите ученици можеха да участват и с есе.
С проверката и оценката на получените работи се зае компетентно жури от трима преподаватели по български език и литература в СОУ „Иван Вазов“. Те имаха тежката задача да определят само по трима първенци във всяка възрастова група в срок до 30 април.

В категорията на малчуганите от 1-4 клас Силвия Петрова Петрова (2б) грабна престижната първа награда, а след нея на втора и трета позиция се наредиха съответно Хрисимира Геанчева Драганова (3б) и Елица Пламенова Лилова (2б) като и трите участваха с разкази.
В следващата възрастова група жанровото разнообразие на творбите беше по-богато. Анна-Мария Теодорова Рашковска (6а) си спечели първото място със стихотворение. Втората позиция зае есето на Ния Чавдарова Попова (6б). Стихотворението на Анджела Пламенова Тодорова (5ж) пък я направи трета в класирането.
Най-големите състезатели също предложиха разнообразни по вид произведения. Първенец стана Деница Стефчева Вакова (8л), която беше участвала с есе и две стихотворения. След нея се класира Яна Владимирова Витанова (9м). Последното място в челната тройка пък спечели стихотворението на Александра Симеонова Гергушка (11л).
Състезателите в конкурса се оказаха доста продуктивни, а работите им бяха наистина прекрасни, но за съжаление във всяка възрастова група можеше да бъдат номинирани само трима първенци. За да се награди труда на останалите участници, чиито идеи също заслужават признание, организаторите раздадоха като допълнение шест поощрителни награди. Те отидоха при: Иван Петров Петров (2б), Иван Марио Христов (6ж), Вилия Георгиева Георгиева (11л), Светлана Росенова Паргова (9л), Кристина Ивайлова Пеева (8д на МГ „Гео Милев“) и Радина Теодорова Алексиева (10л).
Тук е моментът да поздравим тези даровити млади таланти. Творбите им наистина са достойни за челните позиции в класирането и за да се уверите в това те ще бъдат публикувани в сайта на училището и училищния вестник. Ето защо наградените трябва да изпратят своите произведения в електронен вариант най-късно до 30 май.
Това обаче не са всички наградени за този ден. Както вече нееднократно сме информирали, вазовци активно участваха във всички ученически олимпиади през цялата година и си завоюваха много награди и отличия. СОУ „Иван Вазов“ може да се похвали с много призьори от надпреварите в различните дисциплини. Във връзка с това директорът на училището- г-н Димитър Митев, реши да връчи от името на училището грамоти и лично да поздрави учениците, които са достигнали и са се явили на национален кръг на олимпиадите по различни предмети.
Индивидуални грамоти и награди получиха Захари Емилов Маринов (5а),Христо Христов Минев (6а), Красимир Ивайлов Великов (7а), Кристина Драгомирова Горанова (7а), Симеон Красимиров Иванов (7б), Жанин Фхд Ал-Шаргаби (7б), Мерилин Мариянова Писина (8з), Александра Стоянова Стоянова (12з) и Полина Руменова Луканова (12з).
Поздравяваме нашите златни ученици за техните забележителни постижения. Надяваме се, че завършващите дванадесетокласнички ще прославят името на училището, а по-малките ученици ще продължат и догодина да ни радват с нови успехи!

Силвия Тачева, 10и клас

Back to top button