Вазовци – отличници и в долекарската помощ

Ако имате нужда от първа помощ, вече знаете към кого да се обърнете. Кристиан Костов, Борислава Кръстева, Мария Варджиева и Никола Петров от 6а клас знаят как да ви помогнат. Доказаха го и в Националното състезание на ученически екипи по първа помощ, което се проведе от 4 до 6 юни в Учебния център на БЧК в село Долни Лозен.

В него участваха повече от 100 деца на възраст от 12 до 14 години, разпределени в 25 отбора по четирима. Всички трябваше да докажат умения за оказване на първа долекарска помощ в различни ситуации – пътнотранспортни произшествия, битови инциденти, природни бедствия, промишлени аварии. Състезанието бе открито от председателя на БЧК Христо Григоров, който потвърди, че подготвеният винаги побеждава. Много добре подготвени бяха и нашите ученици, които достигнаха до това национално ниво, след като се представиха като най-добри в общинския и областния кръг. Единствено те четиримата представиха Плевенска област и бяха най-малките сред всички състезатели. Нашето училище участва за първи път и се представи много добре. За участниците имало много награди, споделят шестокласниците, но най-голямата награда, разбира се, са уменията, които изграждат, защото те остават за цял живот. Поздравления участниците получиха от Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна и аварийна безопасност”, проф. Венко Александров – главен съдия на състезанието, лекари, доброволци, симпатизанти на Българския червен кръст.
Доволни от постигнатото, нашите доброволци вече са планирали през следващата година да премерят сили в националното състезание за младежки аварийни екипи към Българския червен кръст. Пожелаваме им успех!

bchk bchk bchk
Back to top button