Вазовки отличени в конкурс за слово и краски

Вече ви споделихме, че тази година регионалната библиотека „Христо Смирненски“ отбелязва своя 60-годишен юбилей и по този случай екипът на учреждението всеки месец се погрижи да организира тематични мероприятия.

 

Може би ще си спомните, че ви разказахме за нашите съученици , които си завоюваха отличия на финала на рецитаторския конкурс „Животът не е поезия, но поезията е живот!“, който се състоя на 22 октомври. Освен рецитатори обаче същата вечер награди получиха и победителите в друга надпревара, организирана от регионалната библиотека- „Четящите деца и модерната библиотека“.

Това е регионален детски творчески конкурс, също посветен на 60-годишнината от основаването на плевенската библиотека. Надпреварата даде възможност на децата между 7 и 14 години да покажат своя талант да се изразяват със слово и бои. Според регламента участниците са могли да представят писмено произведение на български и/или английски език като в зависимост от жанра на творбата са били разделени в няколко категории- стихотворение, разказ и есе. Тези, които не ги бива в писането, са могли да покажат своите умения с четката в категория Рисунка.

Крайният срок за предаване на творбите е бил 15 октомври, а след това не едно, а две компетентни журита са се заели с трудната работа да оценят произведенията и да изберат най-добрите. Съдиите са били преподаватели по български и английски език, а с журирането на рисунките се е заел художник.
Според крайните данни, бройката на участващите произведения надхвърля 200. Получените текстове на български език са 71, а на английски- 47. Изпратените рисунки пък са 129. След внимателна оценка наградени са били общо 22 участници като сред тях се нареждат шест наши съученички.

Малката Катерина Красимирова Борисова от 3а клас може да се похвали с награда за своя разказ „Книгите- най-верните другари“. Преслава Томова Гинева и Силвия Петрова Петрова от 3б клас пък са си завоювали призови места със съответно гатанка за книгата и стихотворението „Книжко моя“. Сред по-големите достойно се е представила Теодора Йорданова Йорданова от 6а клас, която също е участвала със стихотворение, посветено на книгите. Достойно името на училището са защитили и Валерия Иванова Балбузанова и Ния Чавдарова Попова от 7б клас. Първата си е завоювала отличие за есе, а втората е успяла да заплени журито със своята живописна рисунка, представяща библиотека и дете.

Всеки победител получи по една увлекателна книга и сертификат за успешно представяне в конкурса, а наградите връчваше лично директроката на библиотеката- г-жа Ани Михова.
Поздравяваме нашите млади победителки за завоюваните отличия и им пожелаваме да продължават все така и занапред. Браво, момичета!

 

Back to top button