Важно е да сме добри

„Направи добро и го хвърли през плета“, казва народната мъдрост. Но за доброто трябва да се говори, да се възпитава, да се развива потребността да се вършат добри дела.
Учениците от 2б клас още от миналата година работят върху това и в сайта на училището ни неведнъж сме писали за техните благотворителни акции.

В навечерието на Великден те отново изненадаха с идеите си. Във връзка с традиционния вече базар, свързан и с програмите по предприемачество, те организираха поредната инициатива. С помощта на Албена Денева, майка на ученичката Димана Спасова, и с разрешението на г-н Митев, в продължение на един ден те подредиха красива маса във фоайето на училището и започнаха продажба на изключително вкусни сладкиши, интересно и богато аранжирани. Всеки, закупил продукт, получаваше великденско зайче, изработено от учениците, с надпис, който уведомяваше купувача, че спечелените пари ще се използват за благотворителност. Интересът към базара беше изключително голям и до обяд в касата бяха събрани 197 лева. Децата, в ролята на продавачи, разказваха с интерес как много от купувачите –директор, ученици, родители, учители, персонал – са закупували и не са искали ресто, други пък са дарявали пари, без да си вземат от сладкишите. Особено впечатление направи Петър Кунчев от 2г клас, който на следващия ден дойде в класната стая и остави два лева, знаейки, че вече няма продажба.
На 19 април целият клас се отправи към офис на Пощенска банка и преведе 130 лева от спечелените пари по сметката на 21-годишния Венелин, който се нуждае от лечение в чужбина. А с останалите пари закупиха подаръци за Великден и по традиция те бяха изпратени за онкоболните деца, които се лекуват в специализираните клиники в градовете София и Пловдив.

dobro2 dobro3
Back to top button