Вампири и магьосници нахлуха в “Иван Вазов”


Вампири, вещици и други вълшебни създания изпълниха класната стая на шести “б” клас ден преди Хелоуин. В духа на празника и учителката им Китка Съйнова бе маскирана с тиквено-оранжева перука и магическа пръчица. Празникът бе организиран от малчуганите със съдействието на близки и родители и освен уникалните си костюми, те демонстрираха познания за Хелoуин и задължителните елементи за отбелязването му.Празникът започна с презентация за историята на Хелоуин, после малчуганите попълниха тест на английски за митичните създания, свързвани с празника. 
И понеже маскарадът бе организиран в часа по литература децата решиха и кръстословица, посветена на Хелоуин.
Забавната игра с думи, които се поставят в непознат текст, подгря достатъчно атмосферата за заключителния, особено вълнуващ етап в празника – изборът на мис и мистър Хелуин на СОУ “Иван Вазов”. Вампирът, единствен претендент за мистър не сподели трескавото вълнение на десетина “вещици” в очакване на титлата “мис”, защото нямаше конкурент.
Голямата торта “Тиква” помогна за по-лесното преглъщане на резултатите от конкурса и даде задължителният привкус на празника.

Източник: Посредник

Back to top button