Вълнуващо преживяване за първокласниците

Голям и радостен е празникът, посветен на буквите, в СОУ „Иван Вазов” – град Плевен! И тази година, през месеците март и април, уютният училищен стол оживя от стиховете, песните и игрите на малките ученици. За тях този ден беше вълнуващ. Първокласниците, разделяйки се с букварчето, прегърнаха новия си приятел – читанката, а книгата вече е техен постоянен спътник. А това, което са научили в първи клас, успяха да чуят и видят техните родители, близки и приятели.

По традиция след изучаване на всички букви от буквара, малките първокласници, празнично и приказно облечени, с коронки на главите, заявиха пред своите родители: „Ние вече сме грамотни!”. Представиха буквички, драматизираха произведения от буквара (”По телефона”) и от читанката („Трите пеперудки”), споделиха за героите от любимите детски приказки – Пепеляшка, Златното момиче, Червената шапчица, Кумчо Вълчо, Косе Босе, Баба Яга… Чуха съветите на книгата. Пяха и танцуваха с много настроение. Гостите на празниците поощряваха всяка изява на първокласниците. Най-малките ученици представиха един истински литературно-музикален спектакъл, който предизвика всеобщо умиление. Гостите останаха приятно очаровани и заредени, както децата, с положителни емоции.

Както подобава за празник, първокласниците получиха много подаръци, но книжката бе задължителният дар. Имаше и сладки изненади, подготвени от родителите. Учителите на първи клас – Стефанова, Ненчева, Недкова, Борисова, Дочева и Тодорова, учителите по музика – Евтимова и Стоянова, и учителят по хореография – Надя Тодорова, положиха много старание, инициативност, труд, за да се погрижат за актьорските, певческите и танцовите умения на най-малките в училището. Класните ръководители на първи клас се гордеят със своите ученици, защото доказаха на много хора, че носят в сърцата си чудното огънче на любов към книгата, човешката доброта, приятелството…

Всеки ученик получи свидетелство за грамотност, а учителите пожелаха на възпитаниците си да бъдат винаги заредени с усмивки и ентусиазъм и все така да изненадват околните с плодовете на своята работа, да вървят с дръзновение по пътя на знанието.

1 b class1 v class1 g class1 d class1 e class

Back to top button