Вълнуваща вечер за вазовци

Както ви обещахме, на 13 май се проведе традиционният футболен мач между абитуриенти и учители от СОУ „Иван Вазов”. Развълнуваната многобройна тълпа от зрители беше заела местата си по скамейките доста преди началото на двубоя и очакваше с нетърпение началото на срещата.

Играта, както се очакваше, беше доста оспорвана, защото двата отбора показаха наистина завидни умения. Знаете, че тимът на дванадесетокласниците беше подбран на специален мач-селекция. Място в отбора си заслужиха Димитър Николаев Димитров (12а), Кристиан Пламенов Ленков (12а), Риза Азис Осман (12а), Александър Александров Трифонов (12з), Лъчезар Веселинов Стоянов (12и), Тихомир Детелинов Генов (12и), Тони Даниелов Глоговски (12и), Венелин Петев Венелинов (12м), Милен Даниелов Симеонов (12м) и Кристиян Петев Венелинов (12м). Тези най-изтъкнати футболисти сред абитуриентите премериха сили срещу учителите и директорът на училището- Г-н Димитър Митев. В отбора на преподавателите се включиха и известният български футболист Ивайло Петков и екскапитанът на ПФК „Спартак“-Плевен Кунчо Кунчев. 

Двата тима се представиха наистина блестящо и спретнаха доста вълнуваща и напрегната игра. Доказателство за това бяха постоянните и доста бурни реакции на запалянковците от скамейките. Те показваха одобрението си с шумни ръкопляскания и викове при всяка точка, която отбележеше техният фаворит и изразяваха нескрито недоволството си при всеки вражески гол.
Опонентите бяха почти равностойни. Въпреки че дванадесетокласниците, които излязоха на терена, бяха внимателно селектирани и показаха най-доброто от себе си, противниците им се опряха. Отборът на учителите с честна и достойна игра успя да си завоюва победа от 4:3- преподавателите явно не бяха загубили тренинг от миналата година. Г-н Митев обаче спази обещанието си и наградата наистина отиде при учениците- те си спечелиха голяма вкусна торта.
Вечерта продължи по план- с тържествената церемонията по връчването на третите Годишни награди на СОУ „Иван Вазов“. Преди да започне самото награждаване обаче момичетата от танцов състав „Рияна“ ни показаха завидна пластичност и отработени движения на фона на песента на един нашумял корейски изпълнител и предизвикаха много симпатии и усмивки сред публиката. След тях се представиха водещите Ванина Трифонова от 11а клас и Моника Маринова от 11л клас и откриха официално церемонията. След това те отстъпиха сцената на момичетата на г-жа Елена Конова, които трябваше да изпълнят химна на училището. Тази вечер беше и премиерата на клипа към песента. Той беше приет с нескрит интерес от зрителите. Ива Цветанова, която е известна от формата „Сценична партньорка на г-н Андреев“ също заинтригува присъстващите с невероятния си глас. Същата вечер бяха раздадени наградите на номинираните в категориите „Енциклопедична личност“, „Забавна личност“ и „Спортна личност“.
За съжаление обаче поради неблагоприятните метеорологични условия церемонията беше прекратена с обещание да бъде подновена в началото на месец юни. Все още няма точно определена дата, но ние обещаваме да ви държим в течение.

Силвия Тачева, 10и клас

 

Back to top button