“В@з Буки Веди” издават плевенски ученици

С ново виртуално пространство – sou-ivanvazov.eu разполага от скоро СОУ „Иван Вазов“ – Плевен.

Най-голямото плевенско училище е с обновен сайт, в който ученици, учители и родители могат да научават за събитията в училище, както и да намират актуални материали, свързани с пряката образователна работа. В информационната част на сайта могат да се четат новини за случващото се в училището, за добри практики, разказани от ученици и учители.

Обособяват се групи по интереси, по класове. Сайтът набира все по-голяма популярност и се надяваме да се превърне в желана територия за общността, споделят създателите. В гимназията вече издават и училищен вестник. Идеята първоначално била той да е само електронен, но впоследствие се развила и вестникът вече е и в хартиен вариант. Младата медия се радва с помощта и подкрепата на известният журналист Анна Цолова, завършила същата гимназия. Вестникът се списва от амбициозен екип ученици от 8, 9 и 11 клас.

Наречен е „В@з Буки Веди“ и в него учениците се опитват да вплетат в едно две духовни начала на българщината – азбуката и името на патрона им Иван Вазов. В рубриката „Репортер“ се разказва за изтеклите събития през месеца. „Пристрастия“ е мястото за различни гледни точки по всички проблеми, които вълнуват настоящи и бивши ученици, учители, родители.

Младостта се среща с разума в „На прицел“, където гостуват непознати лица или пък се търси непознатото у вече познати. За постиженията на учениците разказва рубриката „Станете като тях“, а „Шест +“ пише за най-добрите, които отдавна вече са известни извън пределите на училището и града. Интересни творчески страници има и за изкушените от словото и обектива.

Вестникът ще излиза веднъж месечно. Екипът няма професионален опит, но се труди усилено с надеждата да провокира, информира и забавлява читателите от различни възрасти.

Източник: Darik News

Back to top button