„В@з Буки Веди” – гласът на младите

Училищният вестник е част от национална изложба по повод Деня на будителите

Щастливи сме да информираме, че нашият училищен вестник е част от национална изложба, открита на 30 октомври в Мраморното фоайе на Столичната библиотека – София. Изложбата е част от проекта „Училищният вестник – гласът на младите” и е посветена на 1 ноември – Деня на будителите. За участие в нея бяхме официално поканени от Столичната библиотека и Ученическия парламент на Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев”.

Експозицията съдържа оригинали на училищните вестници „Школско звънче“ и „Нашенче“ от 1939 година, както и оригинали и копия на ученически вестници от София, Русе, Разград, Стара Загора, Плевен, Пловдив. Интерес представлява и Книгата за будителите със статии от периодичния печат, ръчно изработена от ученици от Второ СУ „Акад. Емилиян Станев“ в София.

В навечерието на 1 ноември изложбата бе открита от директора на Столичната библиотека Юлия Цинзова и директора на Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия инж. Доротея Дончева в присъствието на журналисти и много от редакционните колегии на ученическите вестници.

Това, че редакционният екип на вестника бе поставен сред днешните будители, едновременно ни радва и задължава – да продължаваме да  провокираме и да споделяме своите тревоги, с грижа за днешния и утрешния ден!

В@з Буки Веди

Back to top button