„В@з Буки Веди“ е най-добрият ученически вестник в страната. Отново!

В края на месец март бяха обявени победителите в Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“. В четвъртото му издание, организирано от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград, с подкрепата на Община Разград, Министерството на образованието и науката и Регионалния инспекторат по образованието в града участваха 43 колектива от автори от 30 населени места. Отделно от това, имаше и индивидуални публицистични творби, които се състезаваха в различни раздели. Награди получиха близо 60 момичета и момчета от цялата страна в различните възрастови групи и жанрове.

Нашият вестник бе отличен на първо място в раздел „Ученически вестници на хартиен носител“ в подраздел „Средни училища“. Удовлетворени сме изключително много от полученото признание и решени да продължаваме да списваме вестника си със същото желание и последователност. Наградата е изключително ценна за нас и защото ние участвахме с последните 2 броя, издадени през тази учебна година, а те са дело на почти напълно подновения редакционен екип. Творбите бяха оценени от петчленно жури от журналисти, практикуващи в Българското национално радио, БТА, Дарик радио и в местни медии.

Припомняме, че тази първа награда е поредната за „В@з Буки Веди“. През 2013 година ние бяхме отличени с трето място в Шестия национален конкурс за ученическа журналистика „Стоян Михайловски“, а през 2014-а станахме лауреати на Седмото издание на същия конкурс.

Пожелаваме си позитивни новини и предани читатели!

Back to top button