В СОУ Иван Вазов ще отслужат водосвет

По повод 1 ноември, Деня на народните будители, в Плевенското СОУ „Иван Вазов” ще бъде отслужен водосвет, съобщават от учебното заведение. Събитието ще започне в 10:00 часа, а след това колективът ще вземе участие в общоградското празненство. Преди това 7 „а” и 7 „д” клас ще проведат състезание на тема „Будителите днес”.
1 ноември бе и причината за интересни срещи, които се проведоха в най-голямото училище на Плевен. На гости при учениците от 12 клас бяха представители от Литературното студио „Огледало” към ГПЧЕ – Плевен и г-жа Лалка Павлова – поетеса, създател и ръководител на студиото, председател на Дружеството на писателите в Плевен и член на СБП.
По време на срещата млади таланти прочетоха свои творби, аплодирани от съучениците си. Г-жа Павлова отправи специален поздрав към аудиторията чрез избрани свои стихотворения.
На тематична среща с учениците от  V „а”, „б”и „в” клас бяха бившите дългогодишни преподаватели по български език и литература в СОУ „Иван Вазов” – Митка Цветанова, Стела Крумова, Конка Кучева и Геновева Димитрова.
Децата отговаряха на въпроси за празника, за будителите – книжовници и революционери, съхранили българския дух през вековете, за съвременните будители. Петокласниците поздравиха всички присъстващи на тържеството с песни и стихотворения.

Източник: PlevenToday.com

Back to top button