Успешен, забавен и интересен край на учебната година в 1б клас

Ето, че дойде месец май. За учениците от първи клас той е последният учебен месец.
Колко бързо мина учебната година! Кога се учеха да пишат чертички и лулички, кога плахо прописаха азбуката, смятаха…А ето, че вече свободно четат, пресмятат, творят, даже и конкурси печелиха.

Още по-забавно и интересно беше в часовете по предприемачество. Родителите видяха смисъла на това обучение и вече с радост се включват в преподаването.
За последните две теми от програмата „Ние“ се подготвиха Веселина Димитрова и Светла Иванова, грижовни майки на Деан и Светослав. Те по забавен и привлекателен начин научиха децата как и откъде могат да спестяват пари и да ги използват за добри дела, като например да подарят подарък на приятел за рожден ден или да помогнат в построяването на детска площадка.
По традиция накрая двете жени поднесоха подаръци на децата и сертификати за добре свършената работа през годината.
Минаха още няколко дни и дойде друг чакан с трепет ден – последният учебен. Какви вълнения и каква веселба! След урока, в който и деца, и родители показаха какво са научили през годината, учениците получиха удостоверенията си за успешно завършен първи клас и с гордост поставиха на главите си колежанските шапки, изработени с много любов за тях от Албена Спасова, майката на Димана. И това не беше всичко.
По план след тържествените мигове ги очакваше вълнуващо спортно състезание „Мама или татко и аз“ между родители и деца от 1а и б клас. Заради дъжда то се проведе в салона на училището, но това не помрачи трепета и хъса за участие. Всички участваха пълноценно и с желание да победят. Накрая се проведе и турнир по футбол между татковците на деца от двата класа. Всички си тръгнаха с много настроение и малко тъга от раздялата. Но тя е кратка – идва втори клас!

1klas 2

1klas 3

1klas 4

1klas 5

Back to top button