Успех на ринга

Ерик Живков, ученик от 8д клас, завоюва бронзово отличие на републиканското първенство за ученици, провело се през месец ноември
2021 г. в Плевен.

Ерик разказва, че се занимава с бокс от 2017 г. Започва, подтикнат от своите дядовци, които също са се занимавали с тази спортна дисциплина. Взел е участие в общо четири състезания – три турнира и едно републиканско първенство, на което именно печели третото място сред други свои връстници от цяла България. Споделя, че неговата голяма мечта е да се изправи на ринга и да го гледат много хора. Към момента се готви за друго републиканско първенство, този път за юноши.

В това начинание Ерик е подкрепян от цялото си семейство и най-вече от своите дядовци. Казва, че спортът го е научил на постоянство и дисциплина. Целта му за предстоящата година е да се подготви добре за републиканското първенство и да се класира на исканото от него място.

Отделя повече от времето си на спорта. Преди да започне да тренира бокс, е бил акробат и футболист. Сега бяга с футболната топка в свободното си време.

Ерик е устремен към нови върхове, а ние му желаем още успехи!

Яна Янева, 7б
Ивелина Борисова, 7б

Back to top button