УСМИХНИ СЕ !

УСМИХНИ СЕ !

Усмивката променя настроението.

Когато се усмихваме, даряваме от нашата доброжелателност.

Автор на популярното усмихнато жълто личице, основен символ на Световния ден на усмивката, е американският график Харви Бел. Той създава този символ като част от рекламна кампания през 1963 година.

Днес усмихнатото лице е един от популярните емотикони не само в интернет, но и навсякъде в нашия живот.

Харви бел виждал себе си като международен посланик на щастието и измислил този празник – Международен ден на усмивката.

Според Бел това трябва да бъде денят, ,,посветен на доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под мотото „Помогни на някого да се усмихне“.

Бел смятал още, че това трябва да бъде ден, в който всеки трябва да се усмихва и да дарява усмивка на околните.

Датата на празника е в началото на есента, защото тогава хората определено имат нужда от повече усмивки. Той се отбелязва за първи път в американския град Уорчестър, щата Масачузетс, на първи октомври 1999 година.

Ние, учениците от четвърти б клас сме доста усмихнати деца. Когато нашата учителка госпожа Ницова ни разказа за този празник, с радост приехме нейното предложение да направим нещо подходящо. В часа по изобразително изкуство нарисувахме веселите усмихнати личица и в края на деня, когато напуснахме сградата на любимото ни училище, подарихме усмивка на непознат, като го накарахме да се почувства добре.

Изводът е ясен: Усмихвайте се! Ще се почувствате добре!

Виктория Ангелова, Марина Боева IV б клас

 

 

 

Още новини