Учители супергерои с Mozaik Education

Кога един учител се превръща в герой? Когато успее да съчетае развлеченията с ученето. Когато има усещането, че е свършил работата си отлично и срещу себе си вижда усмихнати деца

На 24 октомври 2019г. се проведе открит урок с ученици в четвърти клас от нашето училище и от ОУ „Д-р Петър Берон” –  Плевен. Вазовци представиха как един урок може да се превърне в истинска игра, без да напряга и отегчава.

Чрез програмата mozaBook  ученето се превръща в удоволствие. Технологията е създадена да улеснява човешкото ежедневие, затова защо да не бъде използвана и в сферата на образованието. Технологизацията на някои елементи от образователния процес би улеснила работата както на учителите, така и на учениците. Когато нещо е забавно и интересно, то се запомня по-бързо и остава в ума за по-дълго време.

Този урок по проекта „Иновации в действие” имаше за цел да покаже на гостите от другото училище предимствата на работата с този вид програми за обучение. Сухата информация в учебниците бе представена по разбираем и неангажиращ начин, който дава възможност на учениците да участват повече в учебния процес, вместо просто да слушат урока от местата си.

Децата се забавляваха истински, времето мина неусетно и в края на открития урок стаята бе пълна с деца, готови за повече знания, деца, които изпитваха истинско желание да чуят и да видят повече. Вдигнатите ръце изпълниха стаята. Усмивките не слизаха от детските лица.

Е, кога един учител е истински герой? Когато успее да убеди всички, че е постигнал целта си. Когато е на сто процента сигурен, че е свършил работата си отлично.

Синтия Чалъкова 11б

 

 

Тагове
Back to top button
Close
Close