Училище завършваме с радост на Първи юни

Училище завършваме с радост на Първи юни

Отново сме пред дългоочакваната ваканция!

Последните дни от учебната 2017/2018 година преминаха емоционално. На 1 юни децата пристигнаха в училище с приповдигнат дух, с по-официални дрехи, а някои бяха и с красиви прически.

Учениците от 2а, 2г, 2е клас направиха пътешествие в света на знанието под надслов Довиждане, II-ри клас! Ваканция, здравей!. Тържественият час даде възможност на второкласниците по забавен начин да докажат как са усвоили учебния материал. Той бе наситен не само с граматични, литературни, математически и други задачи, с които бяха изпъстрени презентациите, но и с артистични изпълнения на закачливи текстове от училищния живот, с много песни, които бяха научили с помощта на господин Антонов.   Бъдещите третокласници бяха усмихнати, изпълнени с много надежда и увереност, че ще се справят с предизвикателствата, които откриха при интерактивната разходка по пътя на знанието във втори клас. Децата успяха да развълнуват с изпълненията си своите родители и учители. Талантливите и знаещи второкласници накараха сърцата на присъстващите да забият в ученически ритми. Очарованието на това пътешествие се докосна до „гъвкавата“ и „звънлива“ българска реч от изучените четива „Татковина“, „Родна стряха“, „Де е България“, „Трети март“, „Празник“, „Най-скъпоценният плод“… А грациозните танцьори, под ръководството на Надя Тодорова, учител по хореография, заредиха с много настроение присъстващите в класните стаи.

Учениците от 2а, 2б клас, както и най-малките от 1б, 1в, 1д, 1е, докато се събираха в училищния двор, успяха да поиграят на любимите си игри. Бяха отново заедно и на Първи юни през тази учебна година. В Драматичен театър „Иван Радоев“, Плевен гледаха спектакъл, изнесен от деца. Любуваха се на изпълнението им в постановката „И в дъжд, и във вятър, пак на театър“ от Недялко Йорданов. Уважението на зрителите и малките артисти на сцената беше взаимно. Учениците от СУ „Иван Вазов“ преживяха едно културно мероприятие, поднесено с обич от деца за деца.

Настъпи и най-вълнуващият момент – връчването на удостоверенията за завършен втори клас. Голямо четене падна, докато учениците разузнаят как завършват! Нямаше ги символите – печати, а в удостоверението се мъдреха думи и големи числа за хорариума. Кой разбрал, разбрал! Важното е, че нямаше сърдити! Някои от класовете получиха и подарък от своите родители – книжка за лятната ваканция, за да се потопят в приказния свят на непознати герои. Нека да не забравят магията на писаното слово в книгите!

А партитата на 2в, 2г, 2д и 2е клас преминаха страхотно! Бяха организирани изцяло от инициативни родители, за което им благодарим! Богата трапеза, торта, лакомства, игри, забавления, гоненица, музикални поздравления, танци…, всичко бе разрешено! Имаше и състезания. Аниматорите, които бяха поканени на празненствата, ги ръководеха толкова умело, че накараха присъстващите родители и учители да се върнат в детските години. Те също се включиха в състезателните игри. Накрая част от децата споделиха, че с нетърпение ще очакват да се върнат в училище наесен, за да се срещнат и разкажат за своите приключения през летните дни.

Нека е слънчево, вълнуващо, бликащо от емоции лятото за бъдещите третокласници, техните родители и учители!

 

Още новини