Училище и родители

Училище и родители – заедно

Родителите на учениците от 2д клас бяха запознати от класния ръководител Милена Вълова с целите на програмата „Джуниър Ачийвмънт”, чиито идеи класът подкрепя от началото на учебната година.

Училище и родителиГлобалната тема, по която децата работят под ръководството на своята учителка, е „Нашето семейство”. Това предполага семействата да бъдат партньори, да се включват в инициативите на училището и да подпомагат децата си по непринуден начин да научават  повече за бизнес, предприемачество, доход, спестяване, разумно харчене, недостиг, печалба, икономически стимули. Родителите подкрепиха този подход за увеличаване на ролята на семейството и не останаха безразлични към предвидените инициативи.
Семействата се включиха още в първата проява на учениците  по време на благотворителната Коледа и бяха съпричастни към детското творчество. Желаеха техните деца да направят най-хубавите картички. Родителите на младите джуниъри  закупиха част от произведеното. Показаха им, че всеки труд е ценен и трябва да се уважава, още повече, че той имаше хуманна цел.
В навечерието на Коледа, когато второкласниците се срещнаха със своите приятели от Центъра – семеен тип за деца, лишени от родителски грижи, всяко семейство с детето си приготви традиционни коледни сладки, за да ги дари  на децата в неравностойно положение. Заедно със семействата си младите джуниъри  ще продължат инициативите за благотворителност и приятелски жестове към децата от Защитеното жилище –  Плевен. Ще ги поканят пак на гости. Готвят им нова изненада, но каква е тя, засега е тайна.
Семействата ще продължават да помагат – ще бъдат бизнес консултанти. Предстои и среща с родители с интересни професии, които ще работят в час с учениците. Идеята е децата отрано да се ориентират към перспективни професии.
Нека благодарим на семействата на учениците от 2д клас! С подкрепата и инициативността си те доказаха, че образованието на нашите деца е обща грижа и отличните резултати идват, когато семейство и училище вървят ръка за ръка.

Back to top button