Ученици събраха 1 000 лева за благотворителност

Близо 1 000 лева събраха ученици от СОУ “Иван Вазов” в благотворителната акция „Родени сме еднакви, но растем различни”. С тях бяха закупени 3 096 памперса, чесалки за зъби и лакомства за децата от Дома за медико-социални грижи в Плевен. Заедно с това малчуганите получиха много играчки и дрехи, събрани от учениците.

Акцията се проведе по инициатива на учениците от 11Б клас, които бяха подкрепени от ръководството на училището. Тийнейджърите призоваха съучениците си да подпомогнат децата в неравностойно положение като посещаваха класовете, разпространиха рекламни материали, провеждаха лични разговори. Цяла седмица училището живя с духа на благотворителността и малки и големи бяха обединени от идеята, да доставят радост на най-малките, да бъдат тяхното семейство по време на коледните празници. Инициативата събуди у всички милосърдие и съпричастност към съдбата на най-малките и всички отвориха сърцата си в тези предпразнични дни. От благотворителния базар за продажба на новогодишните картички, изработени от децата в начален и среден курс, бяха събрани 303 лева. Учениците по класове внесоха 622 лева или общо 925 лева бяха дарени за благотворителната кауза.
Дарението бе предоставено на 22 декември, когато организаторите от 11Б клас заедно с класната си ръководителка Галина Димитрова посетиха социалното заведение, за да се срещнат с децата и да ги зарадват. Срещата е била изключително вълнуваща както за учениците, така и за децата от Дома, които дълго време не оставят каките и батковците да си тръгнат. Най-развълнувани са си тръгнали учениците, които за пръв път посещават Дома.
Младежите от 11Б отправиха благодарност към всички, дарили усмивки на децата.

Източник: Посредник

Back to top button