Ученици от СОУ „Иван Вазов“ продължават с

благотворителни инициативи

Учениците от 11б клас в СОУ ”Иван Вазов” стартираха поредната

си благотворителна кампания „Да бъдем добри – вчера, днес и утре”, която ще приключи на 28 февруари.  

Тяхното обръщение към ученици, учители и родители започва с благодарност към всички, които откликнаха на призива им от декември, когато под мотото „Родени сме еднакви, но растем различни” те обединиха цялото училище, събраха много дрехи, играчки, закупиха памперси и проведоха една незабравима среща с децата от Дома за медикосоциални грижи в Плевен.

Отново за тях те сега мотивират малки и големи да се включат в акцията, за да зарадват малките деца от Дома в навечерието на пролетта. „На Първи март ние си подаряваме мартенички, а те са символ на здраве и щастие, 1 март е и предвестник на пролетта, а тя е ново начало и чудесен повод да бъдем малко по-щедри – не само към себе си и своите близки, а и към другите, които нямат нашия късмет”, пишат в обръщението си единайсетокласниците.

Техни представители проведоха срещи с отговорниците на класовете и създадоха организация за пристигане на даренията. Кампанията им бе замислена като събиране на средства, с които да закупят памперси и пюрета. В хода й обаче деца и родители даряват и мартенички, и отново дрехи. Учениците планират на 1 март да посетят децата от Дома, вече техни приятели, и да ги зарадват с всичко дарено.

„Тяхната класна ръководителка Галина Димитрова, както и всички преподаватели и ръководството на училището се гордеем със зрелостта на своите ученици и с тяхната активна гражданска позиция“, споделиха от училището.

Източник: PlevenLive

Back to top button