Ученици организираха образователна кампания

Ученици и преподаватели от най-голямото плевенско училище отбелязаха 1 декември – Световния ден за борба със СПИН. Изработени бяха колажи за ХИВ/СПИН, които информираха как може да се зарази човек с вируса, какви поражения нанася той на организма и как трябва да се предпазваме.

В часа на класа на 30 декември сред осмите класове бе изнесена информационна беседа на тема „СПИН – митове или реалност” и „Да си поговорим за СПИН”, след което бе проведена анкета сред учениците, за да се провери усвоеното. 
В деня за борба със СПИН доброволци отправяха директни послания към своите съученици за безопасно личностно поведение и раздаваха информационни материали. В тях може да се прочете за болестта, както и за кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване. Студенти медици проведоха обучение на ученици от гимназиалния курс на тема „СПИН – симптоми, разпространение, превантивни мерки” и демонстрация за употреба на предпазни средства. Най-информираните показаха знания във викторината след обучителния курс. Тези инициативи бяха нашето предупреждение да не се подхожда лекомислено и безотговорно към един от най-големите проблеми на съвремието ни.

 

Back to top button