Ученици на СОУ „Иван Вазов” ще представят Плевен …

Седемчленен екип от петима ученици и двама преподаватели от СОУ “Иван Вазов” – Плевен ще представят училищетo от 7 до 11 ноември в гр. Хихон, Испания.

Това е третата мобилност по проекта „Пътуване между културите” по програма „Коменски”, по който се работи в училището вече втора година заедно с още шест страни – Словакия, Великобритания, Полша, Румъния, Испания и Холандия.
 
Избраните – Цветослава Маринова от 11м, Моника Мончева и Цветан Раев от 11з, Вероника Йончева и Маргарита Тодорова от 11и, заслужиха тази възможност по време на домакинството през май тази година, когато бяха  посрещнати 29 ученици  и 12 техни преподаватели от страните партньори. Петимата бяха най-активните и най-отговорните към задълженията си по подготовката на гостуването и по време на работата в екипите.
 
Сериозна е подготовката преди заминаването. Домакините от Испания вече са регламентирали темите, по които ще се работи там. По тяхна инициатива по време на гостуването всички ще представляват  Ученически европарламент с 4 комисии. Ще се обсъждат  теми за безработицата сред младите във всяка от страните, глобалните миграции, социални проблеми като алкохолизъм, наркомания и др.
 
Ръководителите на проекта са поканили всички желаещи от 9, 10 и 11 клас в СОУ „Иван Вазов” да представят своя поглед по проблемите, като всяка седмица се работи по една тема, като одобрените теми ще бъдат преведени. Сред най-активните ще бъдат избрани учениците за следващата мобилност в Полша през февруари, други пък ще бъдат наградени с екскурзии в страната.
 
В Испания ще бъдат отнесени и много подаръци, сред които дискове със запечатани моменти от визитата в България през миналата учебна година.
 
Припомняме, че работата по проекта започна през есента на 2010-а година и ще приключи през 2012-а  по същото време. Ръководители на проекта са Нина Тотева, Димитър Димитров, Ренета Стоянова и Христина Стоичкова.

Източник: PlevenToday.com

Back to top button