Топло посрещане на групата ни в Словакия


Екипът ни в състав  Кристина Милева – 10и, Габриела Димитрова – 9и, Антонио Стоичков – 9з, Галин Ангелов – 10м и ръководителите – Нина Тотева, Йоана Дойнова и Ренета Стоянова   вече е в гр. Тренчин, Словакия.

Посрещнати са гостоприемно  в просторното местно  училище по архитектура и строителство, в което 55 учители обучават 440 ученици. С хляб и сол и кратка програма в съседното училище по изкуствата домакините казали „добре дошли” на всички групи. Програмата съчетавала съвременни и традиционни образци – брейк, модно ревю, музикални изпълнения и народния танц полка. Нашите ученици са настанени в приемни семейства и са много доволни.
Град Тренчин посрещнал групата ни с определено коледно настроение – снежна пелена  и романтика, много напомняща старопрестолната ни столица  Велико Търново. Програмата се изпълнява по предварителен план и вече са посетени  местният замък и музеят на фолклора. Учениците ни са представили и своите презентации, с които да запознаят домакини и гости със страната, града и училището. Очакваме още информация от тях и им пожелаваме незабравими впечатления в оставащите дни.

Back to top button