Танцувай с мен

С проекта ”Танцувай с мен”, Плевенска филхармония продължава своята образователна програма, чиято цел е приобщаване на подрастващите към класическата и модерна музика и танц.

На 17 октомври с учениците от начален курс посетихме концерт в читалище „Съгласие”. Малките слушатели имаха възможност да се запознаят наживо с танци от различни исторически епохи – от Виенската класика и Романтизма до музика от XXI век. В богатата програма бяха включени валс, пасо добле, кан-кан, танго, чардаш, ръченица и др. по музика на Чайковски, Щраус, Офенбах, Калман, Шостакович, Петко Стайнов, Гардел…

Децата преживяха един час в света на изкуството. Вписаха се в атмосферата естествено. Забавляваха се, но и научиха, че музиката се е развивала през вековете. А накрая всички заедно – танцьори и публика, танцуваха популярния сред децата танц FORTNITE!

Благодарим на Плевенска филхармония с диригент Славей Тинчев, на водещия Асен Антонов и на талантливите танцьори за прекрасната емоция!  Ще очакваме новите им проекти!

Тагове
Back to top button
Close
Close