СУ „Иван Вазов“ – Плевен домакин за трета поредна година на областно състезание „Фолклорна плетеница“

ОБЛАСТНО СЪСТЕЗАНИЕ
„ФОЛКЛОРНА ПЛЕТЕНИЦА“
ЗА УЧЕНИЦИ, ИЗУЧАВАЩИ В
ЗАДЪЛЖИТЕЛНОИЗБИРАЕМА И ПРОФИЛИРАНА ПОДГОТОВКА
ХОРЕОГРАФИЯ от IV, VII и
ХI-ХII клас

На 13 април в залата по хореография в училището ни, се проведе Областен кръг на състезание по хореография –  „Фолклорна плетеница“ – 2018-2019г.,  организирано от МОН и РУО – Плевен. В него взеха участие ученици от IV-ти клас при СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Пордим и СУ „Христо Смирненски“ – гр. Искър и ученици от XI – XII клас при СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Пордим, които изучават хореография като ЗАДЪЛЖИТЕЛНОИЗБИРАЕМА И ПРОФИЛИРАНА ПОДГОТОВКА.

Състезанието дава възможност на учениците да демонстрират знания и умения, придобити в края на всеки етап на основната, прогимназиалната и гимназиалната образователна степен – профилирана подготовка. „Фолклорна плетеница“ съдейства за обобщаване и осмисляне на учебното съдържание по хореография в задължителноизбираемата и профилираната подготовка и създава условия за изява на всички, които участват в конкурентна среда.

Областната комисията в състав: председател господин Огнян Пешев – служител в РУО – Плевен и членове: господин Огнян Летов – хореограф на ансамбъл „Нашенчета“ при Център за работа с деца, госпожа Танушка Арабаджиева и господин Илиян Илиев – преподаватели  специалност Български танци в НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, определи кои от тях ще се явят на Националния кръг на „Фолклорна плетеница“ за учебната 2018-2019г., който ще се проведе 2-4 юни, в гр.Варна (СОК „Камчия“) с домакин РУО – Варна.

Поздравления на класиралите се за втори етап  ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Пордим: IV клас с хореограф Биляна Денева  и  XI – XII клас   с хореограф Даниела Желязкова-Цолова, като им желаем достойно представяне на Националния кръг.

Благодарим на домакините в лицето на господин Митев за предоставената материална база на СУ „Иван Вазов“ и възможността за професионалното и безпроблемно провеждане на Областния кръг на състезанието по хореография!

Back to top button