Среща с Антон Хекимян и екипа на bTV

Представители на училищния вестник „В@з Буки Веди” имахме удоволствието на 16 октомври да се срещнем и разговаряме с журналиста  Антон Хекимян, добре познат от телевизионния екран като водещ на предаването „Тази сутрин” по телевизия bTV. Запознахме се и с членовете на неговия екип – журналистически и технически, които ни разкриха детайли от работата си, която остава зад кадър. Те ни показаха техниката, с която заснемат, обясниха ни как се предава жива връзка чрез сателит. Антон Хекимян ни отдели достатъчно време, в което обсъдихме теми, свързани с професията на журналиста –  кризисни ситуации в ефир, детето на 21 век и доколко обществено инертни сме, а накрая той ни даде важни съвети като за бъдещи журналисти. Интервюто с него, както и подробности от срещата, очаквайте през ноември в следващия брой на вестника.

Не пропуснахме възможността, разбира се, да покажем на гостите на нашия град и какви журналисти сме ние – подарихме им последния брой на училищния вестник.

Благодарим на екипа за отзивчивостта, за интересната среща, за всичко, което научихме! Надяваме се и на бъдещи контакти!

Анна Стайкова 12б
Камелия Григорова 12б

Back to top button