Спортните победи продължават

Победите за училище СУ „Иван Вазов” не свършват.Отборите ни по шахмат  донесоха победи и тази година.5-7 клас момичета и момчета, успяха да се класират на почетното II място.Захари  Иванов /6 а/, Иван Петров /5 а/, Валентин Кръстев /6 а/ и Любомира Ленкова/ 5 б/, чрез добра стратегия, подготовка и много себеотдайност, успяха да завоюват чудесната си позиция.

Йвайло Митев /11 м/, Тодор Тодоров /11 л/, Люсиен Андреевски /11 л/ и Цветослава Илиева /11л/, участници в отбора  11-12 клас за юноши и девойки се класираха на III място на Общинското първенство състояло се на 28 февруари. Въпреки голямата конкуренция те се справиха повече от отлично, с добре премислени ходове и подкрепа от съотборниците си през цялото време, никой от тях не се поддаде на напрежението.Учителката им Гергана Радковска е много горда с всеки един от тях, а ние сме сигурни, че това няма да е последната им изява.

Отборът ни по волейбол 8-10 клас девойки с преподавател Мая Цветанова  , състоящ се от Христиана Атанасова/10 б/, Сияна Максимова/9 б/, Христина Борисова/8 з/, Поля Ласкова/8 з/, Даяна Пенкова/8 з/, Цветина Симеонова/8 з/, Алекса Михайлова/9 б/и Цветослава Личева се пребориха успешно с Интелекта като ги победиха 2:0, срещу Химията: 2:0 и се класираха на 1-во място в групата. Очакват ги тежки и оспорвани мачове на 06 -07.03. във финалната четворка.Опитът и знанията, които притежават и продължават да усъвършенстват, дължат на Стефка Великова.Треньорката на ВК „Олимпиец” успешно развива потенциала и таланта, които момичетата притежават, като им предлага и безусловна подкрепа.

Отборът ни по баскетбол юноши 11-12 клас с преподавател Поля Маринова  в състав: Димитър-11“б“, Иван и Стефан -11“м“, Виторио-12“б“, Йордан, Даниел, Красимир, Михаил, Станислав и Миролюб от 12“м“ клас достигнаха след тежка и оспорвана игра 4-то място, а девойките 11-12 клас в състав: Деница и Кристина от 8“и“, Даяна, Йоана и Наталия от 8“м“, Ели и Кристиана от 10“з“, Христиана от 10“л“, Виктория и Велина от 11“м“ клас завоюваха 3-то място.

Анджела Тодорова-8 „з” клас

 

Back to top button