Спортен празник с родителите

Още в началото на учебната година учениците от IV б клас обсъдиха как да направят така, че тя да остави много положителни емоции и трайни спомени у тях и у родителите им. Всички предлагаха, приемаха и отхвърляха различни дейности и накрая се оформиха идеите.

Последната беше Спортен празник с родителите. И тъй като на 19 май – националния Спортен празник, обявен от МОН имаха предварително планирана екскурзия до София, избраха датата 26 май. Но времето беше решило друго. След обяд в уречения ден се изсипа проливен дъжд. И въпреки, че след това грейна отново жарко слънце, в уречения час на игрищата имаше все още големи локви, които попречиха да се проведат насрочените състезания по футбол и „Народна топка“. Но упоритите спортисти не се отказаха и отложиха Спортния празник за 30 май (последния учебен ден), тъй като за 31 май беше обявено официалното връчване на удостоверенията за завършена начална степен на Основното образование на четвъртокласниците от директора, а вечерта бяха насрочили тържеството за раздяла на класа.

На 30 май в 18.30 часа (след последния учебен час на този клас) се събраха родителите и учениците от IVб клас. Променливото време наложи бързото определяне на отборите и едновременно започнаха двете състезания. Майките играха с момичетата  „Народна топка“ на баскетболното игрище, а бащите и момчетата се състезаваха на футболното игрище.

Момчетата с капитан Васил Тошев загряха предварително с упражнения, а бащите пропуснаха този момент, защото решиха, че са достатъчно тренирани. Съдията на срещата господин Маринов, който преподава физическо възпитание и спорт на четвъртокласниците, свири за начало на мача. Състезателите достойно защитаваха честта на отбора си и желанието за победа не ги напусна до края на мача. В редовното време срещата завърши 4:4. В допълнителните 5 минути опита си каза думата и бащите вкараха победния пети за отбора си гол. В играта на „Народна топка“ състезанието протече почти идентично, с тази разлика, че в последната решаваща игра обаче, момичетата спечелиха и победиха майките. Тук е мястото да отбележим, че се състезаваха самоотвержено, решени на всяка цена да спечелят играта. И притежаваха всички качества:

спортен дух, физическа подготовка, амбиция за победа.

Въпреки, че времето отново се опита на няколко пъти да попречи на състезателите и намокри терените, те нито за миг не спряха играта и не беше сломен техния спортен дух. Спортистите получаваха подкрепа и от публиката, съставена от несъстезаващи се родители и близки на децата.Те също не се уплашиха от дъжда и не изоставиха любимия си отбор.

Накрая отборите бяха наградени със специално изготвени купи за I  и II място за съответното състезание, които бяха връчени на капитаните на отборите. Имаше много емоции и удовлетворение от това, че децата се позабавляваха заедно със своите родители в играта. Всички бяха много щастливи. След спортния празник родителите споделиха:

Лора Лазарова: „Жалко, че накрая се сетихме да поспортуваме заедно. Трябва да благодарим на децата за страхотната идея.“

Ивона Бързева: „Шампиони – IVб! Благодарим за изживяването! Беше страхотно!“

 Вместо повече впечатления предлагаме да видите това от снимките.

Back to top button