Собствен вестник издава СОУ „Иван Вазов“

Собствен вестник издава СОУ „Иван Вазов“, информират от школото. Идеята първоначално е той да е само електронен, но впоследствие е решено да има и печатно издание.

Изданието може да се види в сайта на училището. Инициативата се подкрепя и от журналистката Анна Цолова, която е завършила плевенската гимназия. Вестникът се списва от амбициозен екип ученици от 8, 9 и 11 клас и се нарича „В@з Буки Веди”. 

В наименованието му са вплетени в едно две духовни начала на българщината – азбуката и името на патрона на школото Иван Вазов, поясняват от училиещто. В рубриката „Репортер” се разказва за изтеклите събития през месеца. „Пристрастия” е мястото за различни гледни точки по всички проблеми, които вълнуват настоящи и бивши ученици, учители, родители. Младостта се среща с разума в „На прицел”, където гостуват непознати лица или пък се търси непознатото у вече познати.

За постиженията на учениците разказваме в „Станете като тях”, а „Шест +” пишем на най-добрите, които отдавна вече са известни извън пределите на училището и града ни, разказват създателите на изданието. Интересни творчески страници има и за изкушените от словото и обектива. След няколко дни читателите ще могат да видят и втория брой.Вестникът ще излиза веднъж месечно.

Екипът няма професионален опит, но се труди усилено с надеждата да провокира, информира и забавлява читателите от различни възрасти. Голямата общност на СОУ „Иван Вазов” – Плевен вече разполага и с ново виртуално пространство – sou-ivanvazov.eu. Най-голямото плевенско училище е с обновен сайт, в който ученици, учители и родители могат да научават за събитията в училище, както и да намират актуални материали, свързани с пряката образователна работа.

Обучението в школото отдавна е напуснало затвореното пространство на класните стаи и успешно се пренася и във виртуалното. А то е място за дискусии и обмен на мисли и информация – от предстоящата контролна работа до най-дискутираните въпроси в образователната система изобщо, отбелязват от школото. В информационната част на сайта могат да се четат новини за случващото се в училище, за добри практики, разказани от ученици и учители.

Защо избрах това училище, в какви международни проекти участваме, да поговорим за любими поети, групи, художници са само някои от инициираните дискусии. Обособяват се групи по интереси, по класове. Сайтът набира все по-голяма популярност, като създателите му се надяват да се превърне в желана територия за общността.

Източник: PlevenLIVE

Back to top button