Симеон Янев с постижения в триатлона

Съвместяването на училищните ангажименти и редовното спортуване е не само трудно, но и изморително. Въпреки това, нашите съученици доказват, че далеч не е невъзможно. След убедителното представяне в тазгодишните ученическите игри, едва ли някой се съмнява в таланта на младите ни спортисти.

 

Още един пример е Симеон Янев от 7в клас, чиито спортни постижения са в цели няколко дисциплини. Инициативата под надслов „Спортувай в твоя град” се провежда за трети път в град Плевен. Целта е насърчаването на спорта за деца и юноши, но възможност за участие имаха и хора над 18 години. Така се сформираха съответните възрастовите групи: момичета и момчета 12-14 години, момичета и момчета 15-17 години и мъже и жени над 18 години. Тъй като интереса от страна на участннците е не малък, успехът на Симеон беше трудно извоюван, но истински заслужен. Избраното място бе площад “Възраждане”, а уречения ден – 18 април. Състезателите бяха на старта в 9 часа, за да преборят сили в баскетбол, колоездене и лека атлетика. Там младият спортист се включи в бягането за издръжливост на 2 км, състояло се в градската градина. При това, той не само грабна първото място, но и се пребори с конкуренцията от още 20 участници. Вторият етап се проведе в 11 часа и представляваше колоездачна обиколка на парк “Кайлъка ”. Макар да бе изморен, Симеон не се затрудни и с лекота финираша първи, вземайки златото за втори път. Но, в действителност, това е поредна победа в поредицата от успехи на обещаващия спортист. Освен представянията в леката атлетика, той е натрупал и такива в друг спорт – плуването.
При провеждането на триатлона в гр. Хисаря, по-рано тази година участие взеха няколко града. Сред тях беше и Плевен, и нещо повече, нашето училище имаше свой представител в лицето на Симеон. Той се класира първи сред плувците, отнасяйки златото със себе си. Но забележителните му умения блеснаха не само там, но и на дуатлона, провел се през месец март в град Карлово. „Карловска пролет“, състоял се на 23-ти, предишния месец, донесе първо място в престижните и оспорвани дисциплини: 1 500 метра бягане, 8 километра колоездене и 750 метра бягане. Интересно е, че самия той споделя, че тренира заради самия спорт и удовлетворението, което му носи. Явно това е част от формулата на успеха му, тъй като отличията са неоспорими. Важна подробност е и спортен клуб “Борислав Доков”, гр. Плевен, където той тренира. Каквато и да е причината обаче, наградите на Симеон говорят достатъчно, така че ние можем само до му пожелаем успех в бъдеще и да чакаме нови изяви.

Виктория Якимова 11з клас

 

Back to top button