Симеон Иванов – още един добър пример

Симеон Иванов е наш съученик от 7б клас и ние вече сме говорили за неговите постижения в областта на химията. Ще ви припомня, че седмокласникът беше допуснат до националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда, който се проведе през месец март. Наскоро младежът любезно се съгласи да отдели малко от времето си, за да ни разкаже как е преминала надпреварата.
Тази година се състоя 46-то издание на олимпиадата и отбрани ученици от цялата страна се бяха събрали в Бургас, за да покажат колко вещи химици са. Националният кръг се е провел между 21 и 23 март, а домакин на престижната надпревара е била бургаската професионална гимназия по химични технологии „Акад. Н. Д. Зелински”. Състезателите са били разделени на четири групи като нашето момче е било в първата- тази на седмокласниците. Неговите съперници са били общо 45 и според официалното класиране Симеон си е завоювал завидното 17 място, което се равнява на 14, поради факта, че има участници с равен брой точки.

Нашият седмокласник сподели, че задачите са били трудни. Неговите упорити тренировки обаче рефлектираха върху представянето му, което беше „наистина добро”, както споделя г-жа Кръстина Борисова. Преподавателката се занимава с допълнителната подготовка на момчето независимо че негов учител по химия е г-н Димитър Димитров. Несъмнено г-жа Борисова има голяма роля в обучението на Симеон и съответно в забележителните му успехи, затова трябва да изкажем искрената си благодарност към нея.
Може би ви е интересно какви са страничните интереси на бележития ни седмокласник и дали изобщо успява да ги впише в графика си. Всъщност времето на Симеон не минава само в учене, а неговото хоби може би ще ви изненада. Момчето призна, че обича да играе волейбол. През лятото тренира с Виолета Антонова, а през учебната година- със Стефка Великова. Фен на спорта и любознателен- такъв е нашият съученик. Той сподели, че от малък проявява голям интерес към природните науки, а когато е бил едва на четири години е научил азбуката и числата до сто от своята баба. Майка му пък е успяла да стимулира желание за учене у него като му е представяла различни любопитни факти по по-забавен начин. Знаейки тези неща, вероятно няма да се изненадате, когато научите колко значителна е колекцията от награди на Симеон- той се е изявявал в сферата на математиката, информационните технологии. Печелил е призови места на олимпиади и има и доста грамоти от конкурси по изобразително изкуство.
Седмокласникът също така има амбиции, които съответстват на големите му академични триумфи. Той разкри, че в бъдеще иска да стане кардиохирург и да направи нови революционни открития в сферата на медицината. Той е подтикнат именно към тази професионална област поради любовта към биологията и химията и голямото му желание да спасява човешки животи.
Симеон е отличен пример за това как с малко постоянство и, разбира се, учене могат да се постигнат много успехи. Поздравяваме блестящия седмокласник за прекрасните резултати от олимпиадата по химия и му пожелаваме да продължава да следва мечтите си, защото с неговия талант един ден те ще се превърнат в реалност!

Симона Клашнева – 10л клас
Силвия Тачева – 10и клас

Back to top button