Седмокласници подеха коледна благотворителна инициатива

Ученици от две паралелки 7-ми клас на СОУ „Иван Вазов” подеха благотворителна инциатива за подпомагане на деца, лишени от родителски грижи. Началото на благотворителната кампания беше поставено в Деня на християнското семейство и ще приключи в навечерието на Коледа, научихме от инициаторите. Тогава те ще посетят Дома за медико-социални грижи в Плевен, за да зарадват децата с подаръци, осигурени от благотворителната инициатива.

За да съберат средства за нея, учениците подготвиха и разпространиха обръщение, в което призовават всички да помогнат. „Как мислиш да изкараш зимните празници? В топла стая с цялото си семейство и отрупана маса с ястия – кое от кое по-хубаво? С подаръци и веселби? Няма нищо лошо в това, но само се замисли за миг. Има деца, които нямат семейство, не познават веселието и не са се докосвали до истинското щастие. Те живеят в домове за деца и юноши, без да имат вина, и тяхната Коледа няма да бъде толкова приказна.

 

Нека всеки от нас да дари малка сума, за да направи тези деца щастливи!”, се казва в обръщението призив за присъединяване към благородното начинание.

Източник: InfoPleven.com

 

 

 

От СОУ „Ив. Вазов“ помагат на децата, лишени от родителски грижи

 

На 21 ноември – Ден на християнското семейство, учениците от 7-ми клас на СОУ „Иван Вазов“ подеха инициативата „Да помогнем на децата, лишени от родителски грижи“. Благотворителната кампания ще продължи един месец и в навечерието на Коледа учениците ще посетят Дома за медико-социални грижи за деца от 0 до 3 години в Плевен, за да зарадват децата. В обръщението на седмокласниците към всички се казва:  

„Да помогнем!!! Как мислиш да изкараш зимните празници? В топла стая с цялото си семейство и отрупана маса с ястия – кое от кое по-хубаво? С подаръци и веселби? Няма нищо лошо в това, но само се замисли за миг. Има деца, които нямат семейство, не познават веселието и не са се докосвали до истинското щастие. Те живеят в домове за деца и юноши, без да имат вина, и тяхната Коледа няма да бъде толкова приказна. Нека всеки от нас да дари малка сума, за да направи тези деца щастливи! Това ще ви лиши от нещо дребно, но ще знаете, че сте помогнали да се появи една детска усмивка.“  

Всеки, който желае, може да се присъедини към инициативата.

 

Източник: DarikNews

 

Back to top button