Състезания между участниците в школите по информатика

На 23-ти и 24-ти февруари 2018г.  в СУ „Иван Вазов“  ученици 4 и 12 клас  участващи  в  школи по информатика по проект  „Твоят час“, проведоха състезание по между си с цел проверка на усвоения до момента материал.

Малките програмисти в лицето на четвъртокласниците демонстрираха своите умения на езика за програмиране С++,  като всички  участници се представиха на много високо ниво и конкуренцията между тях беше изключително сериозна.  В рамките на три часа децата решаваха четири задачи, като най-добре се представиха Мартин Георгиев от 4Д клас,  Калин Маринов от 4В и Мартин Тодоров 4В.

Учениците от 12 клас  се състезаваха помежду си, за да покажат кой е с най-високи познания в WEB програмирането, което изучават в школата по информатика.  Дванадесетокласниците решаваха  две задачи, в които демонстрираха  наученото на  езика за описание на уеб съдържание HTML и езика за стилизиране на уеб съдържание CSS. Отличен резултат показаха Ивайло Митев, Стефан Цветков и Екатерина Панева.

Ръководителят на школите Десислава Борисова е убедена, че благодарение на проект „Твоят час“, учениците от 4-ти и от 12-ти клас придобиват  знания и умения, които са стабилна основа за реализиране на бъдещите им амбиции в IT сектора.

Back to top button