Състезание по дебати

Състезание по дебати

Между 1 и 3 ноемви в нашето училище се проведе състезание по дебати. В него участваха ученици от Русе, София, Пловдив, Пазарджик, Шумен и Бургас. Близо 50 участници се надпреварваха за голямата награда. Елия Панчова и Пламен Тотев от Пазарджик бяха отличени като най-добрият отбор на състезанието. Захари Николаев от Американския Колеж в София получи специален приз за блестащото си индивидуално представяне.
Момчил Пачев от 12а и Лора Спасова от 12б също се представиха достойно по време на състезанието. Те, заедно с Жанин Ал-Шаргаби от 12б, имат и много минали успехи в областта на дебатите и тази година решиха да организират състезание в родния си град.
Жанин бе част от националния отбор по дебати на България за 2018 и през лятото престави страната ни на Световното състезание по дебати за ученици в Загреб, Хърватия. На състезанието в Плевен беше помощник-главен съдия.
Вазовците скоро ще представят училището ни на състезание в Бургас, а след това и на Националното състезание на Асоциация Дебати през декември. Казват, че в дебатирането са открили хоби, което ги предизвиква, дава им знания в много нови и различни области и им помага да се изказват по-ясно и структурирано, както и да говорят пред публика. Ако и вие имате интерес към дебатите, винаги може да се обърнете към тях!

Още новини