„С ръчички работливи Великденска красота сме сътворили“

Великден, смятан за най-големия християнски празник, всяка година озарявa дома на българското семейство. На този ден църквата отбелязва Възкресението на Исус Христос.

Така този светъл християнски празник, озари и нашите ученици с любезното съдействието на Регионален исторически музей – град Плевен.

Учениците от 1-и и 2-и класове и техните класни ръководители: 1в Михаела Христова, 1д – Елка Станчева, 1г – Вили Атанасова, 2а – Красимира Найденова, 2б – Станка Ненчева, 2в – Лидия Веселинова, 2г – Снежанка Лишкова, 2д – Ива Георгиева, бяха поканени да спазят българската традиция с боядисването на яйца.

Любезните домакини на РИМ – град Плевен с интересна презентация и разкази, запознаха учениците с традициите и обичаите за този християнски празник. Разделиха учениците на екипи, раздадоха им различни цветове боя за боядисване на яйца, памук, дантели и красиви лепенки. Всички ние наблюдавахме учениците как създаваха красиви шарени яйца, как искрите в oчите им светеха от радост и щастие и как всеки от тях искаше да боядиса най-красивото яйце. Някои ученици, поздравиха домакините с великденски стихотворения. Всички си отправихме поздрав за велики и светли празници, за много здраве, любов и смирение в душите!

Когато казваме нашите пожелания за Великден, ние носим добротата на надеждата в себе си. Това е празник не само на възкресението на Христос, но и символ на нашата вяра в по-добрите времена, на нашата надежда в любовта към ближния и желанието ни доброто да се разпростре над света.

Честити Великденски празници!

Back to top button