Пролетни настроения в трети б клас

През първия учебен срок учениците от Трети Б клас проведоха много мероприятия, които не само да стимулират учебната дейност, но и да направят живота в училище привлекателен и интересен.

Когато целите се осъществяват и се вижда положителният ефект от такива дейности, тогава и очакванията са все повече, по-чести и по-ангажиращи. Затова тези учениците, с подкрепата на класния си ръководител, с нетърпение очакваха пролетта, за да осъществят плануваните си намерения.

В класа почти всеки ден се случваше нещо интересно, понякога предварително подготвено, понякога изненадващо и за самите участници. Става дума за състезания, игри, конкурси по най-различни теми – литература, история, математика.

Особен интерес и активно участие предизвика поставената задача да се разделят на групи и да снимат в рамките на училищното пространство видеоклипове за насилие в училище по повод Деня против агресията. В продължение на седмица децата бяха ангажирани да измислят ситуации, да ги разиграват, да определят роли…. Интересно беше да се наблюдават отстрани как неволно самите те влизат в конфликти и как ги разрешават. В крайна сметка факт са четири стойностни видеоклипа, създадени изцяло от самите ученици, в които има операторски умения, актьорска игра, работа с дигитални средства.

В края на месец март се проведе пролетен празник, посветен на майките. Вече с възможност да се съберат в класната стая, учениците проявиха креативност, художествени, литературни и декламаторски умения. В нарочно украсената до неузнаваемост класна стая децата подариха на майките си затрогващи стихове, рисунки, любов и нежност. Дори с малки предварителни притеснения, танцуваха под ритъма на валса.

Изненада за всички бяха забавните игри, в които участваха и в които трябваше да се обясняват значения на думи, да се изпълняват команди, да се разпознават собствените рожби, да се превързват рани от игра, да се припомнят бебешки времена и да се хранят вече порасналите деца с биберон.

Удовлетворението в погледа на всички и носталгията, изречена от гостите, че вече трета година очакват да се завърне старият живот в училище, си заслужава всеки труд, усилие и отделено лично време.

Ден преди очакваната ваканция, в Трети Б клас се проведе и „апетитен“ час по готварство „ Да, Шеф!“ Отново по поръка на класния ръководител и с активното съдействие на възрастните, учениците проявиха завидни за възрастта им кулинарни умения и създадоха истински шедьоври и разнообразни кулинарни вълшебства. Като се започне от зеленчукови салати, таратор, здравословни бургери, плодови салати, домашни бонбони и се стигне до истински апетитни торти. Разбира се, накрая всички се почерпиха и тръгнаха щастливи за дома, за да изживеят прекрасни почивни дни.

И тъй като вече знаят, че в училище не само се придобиват знания, а и се забавлява, вече очакват новите изненади и предизвикателства.

Евелина Ницова
Класен ръководител на трети Б клас

Back to top button