Професиите в нашето семейство

На 18 март учениците от 2д с класен ръководител Милена Вълова проведоха поредния си урок по програмата „Джуниър Ачийвмънт” на тема „Професиите в нашето семейство”.

Гост доброволец бе Гергана Блажева, мениджър продажби в банковия сектор. Нейната задача бе да отговори на всички въпроси, възникнали по време на двете благотворителни инициативи на децата (производство на коледни картички и мартеници), когато те не само изработиха, но и мениджираха своята продукция. Тогава те се справиха много добре, но и осъзнаха нуждата от среща с професионалист. Доброволецът обясни на децата първо теоретично какво представлява професията на мениджъра и защо е нужна днес. На всички стана ясно, че мениджъри има в болници, хотели, фабрики, заводи, но и в непроизводствения сектор. Много естествено децата сами стигнаха до извода, че и в училищата трябва да има мениджъри, че могат да се продават и пари. Всички те по време на обучението усвоиха и понятията влог, кредит, лихви. Знанията бяха проверени по интересен и забавен начин – трябваше да нарисуват представител на избрана от тях професия, да обяснят какви искат да станат, като пораснат, и защо. След като бяха разделени на 5 отбора, те получиха задача да изиграят на останалите професия, а те да познаят коя е. Тъй като се справиха отлично, всеки получи награда, а на най-активните участници в урока бяха раздадени грамоти. Всичко, което са разбрали, децата записаха в тетрадките си, но най-важното бе, че се забавляваха. 
Малчуганите очакват с интерес следващия си урок – среща с действащ пилот, за да опознаят още една професия. Доброволецът и класната им ръководителка са им подготвили много изненади и атрактивна среща с тази непозната професия.

 

Back to top button