Прочетете брой 38 на училищния вестник „В@з Буки Веди”

Родината, патриотизмът, българската история съвсем обяснимо традиционно стават акценти в мартенския брой на вестника ни. Наред с информационните новини, свързани с прояви на малки родолюбци, с чествания, посветени на Апостола, разсъждаваме и за криворазбраната любов към българското, за неовъзраждането, което ни прави впечатление в последните години. Трябва да сме особено чувствителни към българското и като жители на исторически град, свързан със спомена за Руско-турската война. На стр. 2 и 3 прочетете нашите журналистически опити, които обобщихме като „С пръст в раните в навечерието на националния празник”. Отбелязваме с наши текстове – творчески и публицистични, Денят на влюбените и 8 март. Вижте кой гостува в познатата ви рубрика „След последния звънец”, кой споделя мисли за образованието като ценност – на стр. 8, а ако харесвате музиката на „СкандаУ”, не пропускайте интервюто с тях на стр. 5. Кои са в Топ 3 на най-умните и трудолюбивите ученици в нашето училище, може да разберете, а и да ги видите на стр. 4. Творческите приключения продължават някои от темите в брой 37, свързани със себепознанието и битките по пътя към него – стр. 9. Интересни идеи, провокирани от телевизионни реклами или пък знаковата същност на рождените ни имена, авторките предлагат на стр. 6 и 7.

В духа на нашата безотказна борба за любов към родния език и желание да възпитаваме у всички нас чувствителност към словото, отново публикуваме снимки на езикови грешки, които забелязваме ежедневно. Помислете върху тях! За жалост те не намаляват. Точно толкова взискателни сме и към собствената си писмена реч във вестника и не се страхуваме да се саморецензираме – стр. 10 и 11. На същото място може да се информирате каква ще е модата през пролетта, на какво се смеем в класните стаи, както и какво вещаят за вас звездите.

Тъй като в следващия брой ще отделим съществено място за зрелостниците, ви каним да предложите кои от тях заслужават специално да споменем, да покажем, да интервюираме – заради успехи в науката, спорта, изкуствата… Всеки дванайсетокласник също може да стане автор в предстоящия брой, като изпрати свой текст или пък даде своето предложение на познатия адрес – el_vestnik@abv.bg.

Да изпратим зимата с усмивки и да посрещнем пролетта с нови успехи, за които ние ще разказваме!

Редакционният екип на „В@з Буки Веди”

Тагове
Back to top button
Close
Close