Признание за доблест

Номинации за доблест получиха Кремена Мишел и Яница Маджарова от Сдружение „Артилерия” – Плевен.

Поводът бе 11 март – празник на ракетните войски и на българската артилерия. В зала „Орион” се проведе празнично честване, на което бяха поканени ученици от нашия град, показали поведение, достойно за пример и подражание. Нашите момичета бяха забелязани по време на отлично организираните от 11б клас две благотворителни кампании. Първата бе в навечерието на Коледа – „Родени сме еднакви, но растем различни”, която събра почти 1 000 лв. в помощ на децата от Дома за медикосоциални грижи. През февруари отново 11б помогнаха със 740 лв. и на 1 март дариха най-необходимото на същото социално заведение. Двете момичета са убедени, че това е само началото и те, заедно със своите съученици, ще продължават да даряват радост на нуждаещите се.
Тържеството, замислено като жест на благодарност към доблестни млади хора, бе вълнуващо – поздравителни слова, танци и песни от възпитаници на детска градина „Теменуга”, които зарадваха всички номинирани и с весела пролетна картичка, специално изработена от тях.
Яница и Кремена са доволни, че бяха сред отличените. Но истинската награда за тях са усмивките, с които децата ги посрещат всеки път!

Back to top button