Приятелски мачове в СУ „Иван Вазов“

На 18.11.2016 година се проведоха приятелски мачове по баскетбол и футбол в СУ “Иван Вазов“. Гостуваха ни отборите на Природоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелов“ град Габрово. Всяка година по проект Развитие на спорта се отпускат средства за провеждането на спортни приятелски срещи в различни градове. Останалите средства се използват за екипи и оборудване.

Отборът по футбол на нашите гости се състоя от ученици от VI до VII клас. „Децата тренират различни спортове, но по-голяма част играят футбол във футболен клуб „Янтра Габрово“ от близо четири години“ – споделя с нас Ясен Симеонов, учителят им по физическо възпитание и спорт.

Мачът завърши в полза на домакините. Двата отбора дадоха всичко от себе си. Станахме свидетели на много оспорвана и напрегната игра. Публиката ги подкрепяше духовито от началото до самия край.

По същото време се проведе и баскетболната среща между женските отбори, включващи момичета от VI, VIII и X клас. Въпреки различните им интереси и възрасти, баскетболът ги обединява. Тренират заедно от около осем месеца с ръководител Антоанета Андреева. Мачът беше интригуващ и играчите показаха впечатляващи умения. След дълга и изтощителна игра отборът на Габрово грабна победата.

Ето какво беше мнението на треньорката на нашия отбор Поля Маринова:

-Честна ли беше играта според вас?

-Играта беше честна и добре организирана. Но със сигурност за нежните ни момичета се оказа предизвикателство да се справят със завидните умения по хандбал и грубата защита на опонентките.

-Дадоха ли всичко от себе си?

-Моите деца дадоха всичко от себе си. Играха добре, но с блестящо представяне изпъкна капитанът – Виктория от Xм клас. Това беше първата ни среща с тях. И въпреки че този път не спечелихме, сме имали много постижения в миналото и няма да се отказваме!

В крайна сметка и двете училища се представиха достойно. Денят беше изпълнен с много емоции. А ние научихме нещо много важно – трудностите никога не трябва да бъдат причина за отказване. Те трябва да са тези, които ни амбицират и ни правят по-силни. На отборите пожелаваме много успехи занапред!

 

Биляна Михова и Даниела Христонева от 7“А“ клас

 

Back to top button