Приключване на учебната година в школите по програмиране

Учебната година за участниците в школите по информатика за 4 клас приключи с екскурзия и състезание.

На 11 май  малките програмисти посетиха  софтуерната фирма “TSD Services” в гр. Троян. Базираната в Троян компания спечели първо място в „Топ ИКТ работодател“ за 2016 г. в категорията „ИТ аутсорсинг услуги“ и осма позиция в Топ 100 на водещите български компютърни компании. Децата се срещнаха с истински професионалисти в сферата на програмирането, чуха от хора с реални практически умения как и защо са избрали програмирането за своя професия, какво са учили, с какво реално се занимават.

Благодарим на г-н Герман Гачевски – собственик на фирмата и на целия му екип за вниманието и за времето, което ни отделиха. За нашите ученици това посещение беше ценно и мотивиращо.

На 13 май  се проведе заключителното състезание по програмиране между участниците в школите по проект „Твоят час“. Всички четвъртокласници работиха и научиха много през учебната година, но най-добре се представиха Николай Петков от 4д клас, Марио Георгиев от 4в клас, Цветомир Иванов от 4в клас и Пламена Тодорова от 4г клас. Може би между тях са бъдещите състезатели по информатика от нашето училище.

Back to top button