През погледа на малките скиори

От 15.02. до 18.02.2016 година по проект „Научи се да караш ски“ на ски пистата се озоваха и учениците от 4 д, е класове с класни ръководители Галя Дочева и Наталия Тодорова. Заедно със своите връстници от Езиковата гимназия те премериха сили в надпреварата за първите места на ски слалома за начинаещи скиори. Преживяването на малките състезатели бе неповторимо, защото почти всички за първи път обуха скиорски обувки, качиха се на ски, изкачваха се със ски влека и се спускаха по стръмната писта. За някои дните бяха изпълнени с много положителни емоции, а за други страхът се оказа причина да заронят сълзи … . Въпреки трудностите, много от тях се зарекоха още през уикенда да дойдат отново със своите родители на Беклемето, за да се упражнят и покажат наученото. Имаше и такива, които решиха, че един ден ще станат ски учители, като тези, които им показаха първите стъпки в този така приятен и вълнуващ спорт. Юлиян Паковски спечели специалната награда за най-атрактивно падане, а двамата с Елеонора Боянова и грамоти за  „най-упорит начинаещ скиор“ .

Ето как видяха тези четири дни учениците от СОУ „ Иван Вазов“:

Срещнах трудности, но беше много забавно. Намерих нови приятели. Беше прекрасно преживяване и никога няма да го забравя!“ – Моника Георгиева, 4 „е“ клас.

На състезанието трябваше да заобикаляме вратички. Не беше трудно, но няколко деца се изплашиха от високото. Аз станах четвърти и много се радвам. Всичко беше невероятно!“ – Преслав Петков 4 „д“ клас.

Ралото е движението, с което спираме докато се пързаляме или просто ако искаме да стоим на едно място. Но колкото ми беше лесно ралото, толкова трудни ми бяха завоите. Затова се притеснявах какво ще направя на състезанието, защото на него имаше много такива. Но в дългоочаквания ден нещо стана с мен – страхът изчезна. Дори нямах търпение да се спусна. Беше забавно. Искам пак да отида на ски!“ – Елица Трифонова 4 „д“ клас.

Един от съветите, който запомних е „Карайте поне на 2 метра разстояние от другарчето си, когато искате да го изпреварите“. Беше доста хубаво! Страхотно!“ – Габриела Стоянова 4 „д“ клас.

Научих се да спирам, да се спускам, да се изкачвам. На влека ми беше много забавно. С мен през цялото време имаше учител, който ми помагаше и казваше какво да правя. Не успях да се класирам, но се забавлявах!“ – Виктория Маринова 4 „д“ клас.

Когато видях ски пистата ми се искаше да си обуя по най-бързия начин ските и да остана там завинаги. А когато влязохме в стаята за преобличане имах чувството, че вече съм професионална скиорка. Ако ме изберат пак, отново ще отида.“ – Любомира Ленкова 4 „д“ клас.

Учителите бяха много забавни. Хареса ми изкачването с влека и спускането по пистата.“ – Деница Любомирова 4 „е“ клас.

С много аплодисменти победителите от двете училища получиха своите награди, осигурени от родителите и си обещаха отново да се върнат, след като навали повече сняг.

Директорът, учителите и учениците от СОУ „Иван Вазов“ участвали в проекта „Научи се да караш ски“ – 2016 година благодарят на организаторите за невероятните преживявания и прекрасните  емоции. Макар и за четири дни четвъртокласниците се докоснаха до един от най-вълнуващите спортове у нас.

 

Back to top button