Пожелаваме ви цветна пролет и ново начало с брой 42 на „В@з Буки Веди”

Патриотичната тема е водеща в броя, който издаваме в началото на месец март. И колкото и да ви струва, че всичко по темата вече е казано, животът непрекъснато ни провокира да откриваме и да разсъждаваме. Последвайте ни по нашия патриотичен маршрут, който, надяваме се, ще ви отведе отвъд фразите – към смисъла, отвъд позите – към усещанията! Направете го с публицистичните статии от стр. 6, 9 и 10. Доколко леденото хоро на Йордановден е израз на българщина и традиция и колко – на псевдопатриотизъм и показност; как се живее „под игото” на собствените ни заблуди или в оковите на общоприетото; прочетете за любимите жени на Васил Левски и потърсете човешката му същност; върнете времето назад и поспрете на знакови исторически места в града ни, за да почувствате свободата. Пъстроцветна е палитрата на пристрастията ни в този брой. Вслушайте се в нашите предложения – имаме противоотрова за „дигиталния хероин” – век на любовта, открихме как изглежда надеждата от дъното на кутията на Пандора, погледнахме на дрехите си не само като на вещ – стр. 7, 8, 10. И още – кои са любимите ни думи – на стр. 5, кои са в Топ 3 в края на първия учебен срок и кои – най-новите членове на нашия репортерски екип – стр. 9.

Дали харесвате „главата” на нашия училищен вестник?! Ние отдавна мислим по този въпрос и едва сега решихме да ви покажем един проект в 3 варианта. Вижте го на стр. 4, запознайте се с автора му и споделете мнението си! Не пропускайте рубриката „Бивши ученици разказват” – вижте кой ни гостува и прочетете много интересен текст, който разсъждава по актуални теми, свързани с науката, училището, амбициите и бъдещето на младото поколение. Какво видяхме и чухме в училище – на стр. 2, 3 и 4, какво предричат звездите за всекиго от нас, свеж хумор от класните стаи – на стр. 11.

Отправяме специална покана към всички зрелостници – очакваме ги като автори в следващия брой на вестника. Той ще отдели много място за тях – кажете това, което ви вълнува на раздяла!

Всички, които искат да притежават най-новия брой на „В@з Буки Веди”, могат да си го закупят на централния вход на училището. А за тези, които искат да ни пишат с мнения и предложения – адресът е: el_vestnik@abv.bg! Очакваме ви!

Редакционният екип на вестника

Back to top button